TÜİK emekliyle dalga geçti

TÜİK, Açıkladığı Enflasyon Verileriyle Gündemde!

Son zamanlarda verdiği enflasyon verileriyle gündemde olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca çalışan ve emeklinin düşük zam aldığı iddialarıyla mahkemeye verildi. Ancak TÜİK, açlık ve yoksullukla boğuşan dar gelirlilere karşı ilginç bir şekilde tavır sergiledi.

Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in başlattığı davadaki ikinci savunmasında TÜİK, mahkemenin istediği ürün fiyatları yerine, zaten bilinen ürünlerin isimlerini gönderdi. Bu durum, çeşitli tartışmalara neden oldu.

Çilesiz, TÜİK’ten enflasyon hesabında kullanılan ürün fiyatlarının listesini istemişti. Ancak TÜİK, ne ilk savunmasında ne de ikinci savunmasında bu fiyatları mahkemeye iletmeyerek dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca TÜİK, şaşırtıcı bir şekilde, mahkemeye şu açıklamayı yaptı:

“Dava dilekçesinde TÜFE kapsamındaki maddelerin fiyatları ile hesaplamadaki yöntem ve verilerin istenilmesi talebi yer almaktadır. Bu ifadeden davacının madde sepetinde neler olduğuna ilişkin bilgi talep ettiği anlaşılamamıştır. Bu nedenle TÜFE madde sepeti iletilmemiştir.”

Çilesiz’in avukatı Ali Erdem Gündoğan ise TÜİK’in tavrını eleştirerek, “TÜİK emeklinin aklıyla adeta dalga geçiyor. TÜİK piyasadan topladığı peynirin, zeytinin, yağın, bulgurun fiyatını 2022’den beri gizliyor. Bu fiyatlar açıklansın ki enflasyondaki hata ortaya çıksın” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKANI ‘ESKİ’ BULDU

TÜİK, kendisini ‘son bağımsız başkan’ olarak tanımlayan eski Başkanı Birol Aydemir’in mahkemede tanıklık yapmasına karşı çıktı. Aydemir’in 2011-2016 döneminde başkanlık yaptığını hatırlatan TÜİK, Aydemir’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Related Posts

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Vergi denetimi için 2 bin 500 yeni kadro: İktidar ‘vergiye’ yükleniyor

Vergi denetimleri yoğunlaşırken, çok sayıda yeni vergi başmüfettişi kadrosu oluşturuldu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.