Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV’den 2028’e kadar muaf tutulacaklar

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yüzde 0 Stopaj Oranını Uzattı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gibi Hazine tarafından ihraç edilen yatırım araçlarından elde edilen gelirlerde uygulanan yüzde 0 stopaj oranının süresini 31 Temmuz 2025’e kadar uzattı. Böylece yatırımcılar, belirtilen tarihe kadar bu araçlardan elde ettikleri kazançlar üzerinden vergi ödemeyecek. Ayrıca imalat sanayi ve turizm sektörlerine yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılacak inşaat işlerine ilişkin mal ve hizmet alımlarında Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası 2028 yılı sonuna kadar devam edecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, devlet tahvili ve hazine bonolarıyla Hazinece kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler için yürürlükte olan indirimli tevkifat oranı (yüzde 0) uygulaması 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

Düzenleme kapsamında 1 Mayıs-31 Temmuz tarihlerinde iktisap edilen bu kıymetlerden elde edilecek gelirler için tevkifat oranının yüzde 0 olarak uygulanmasına devam edecek.

Öte yandan, yayınlanan diğer Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca imalat sanayisi ile turizme dair yatırım teşvik belgesi sahibi olan mükelleflerin belge kapsamındaki inşaat işlerine ilişkin mal teslimleri ve hizmet ifaları, 31 Aralık 2028’e kadar, katma değer vergisinden müstesna olmaya devam edecek.

Related Posts

Fed freni çekti, belirsizlik emtia piyasalarını sarstı!

ABD Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı ve Başkan Powell’ın temkinli mesajları, emtia piyasalarında dalgalanmaya yol açtı. Ticaret müzakereleri, jeopolitik tansiyon ve arz endişeleri değerli metaller ile enerji fiyatlarını yukarı taşırken, tarım emtialarında zayıf talep baskısı hissedildi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.