Osmaniye’de Depremzedelere Geçici Prefabrik İş Yerleri Sağlandı

Osmaniye’deki Depremlerden Etkilenen Esnaflar Yeni İşyerlerine Taşındı

Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında rezerv alanda kentsel dönüşüm projesine yer verilen Mehmet Eminler Sıra Dükkanları’nda kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf, Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçici prefabrik iş yerlerine taşındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Osmaniye’de Alibeyli Mahallesi Rezerv Alanı’nda başlatılan projede faaliyet gösteren esnaflar için Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açılan geçici prefabrik iş yerleri esnafın hizmetine sunuldu. Esnaflar, yeni iş yerlerinde dekorasyon çalışmalarına başlayarak, satışlarına devam etmektedir.

Yıllardır aynı iş yerinde hizmet veren esnaflardan Abdullah Gürbüz, “Dükkanımız güzel ve eksiksiz ancak tek ihtiyacımız olan müşteriler. Depremler sonucu zarar gördüğümüz eski dükkanlarımızdan, Belediye Başkanımızın destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni iş yerlerimize taşındık. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölge artık kentsel dönüşüm sürecinden geçti ve burada hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni dükkanlarımızda klima montajları yapıldı, şimdi sadece müşterilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

25 yıldır aynı iş yerinde çalışan Adnan Akdağ ise, “2023 depreminde büyük zarar gördük, evlerimiz yıkıldı, iş yerlerimiz zarar gördü. Devletimiz bize destek oldu ve mağdur durumumuzu gidermek adına bize yeni iş yerleri tahsis etti. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölgede, devletimizin sağladığı imkanlarla tekrar iş yerlerimizi açtık. Şu anda tamirat ve tadilat çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. – OSMANİYE

Related Posts

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Vergi denetimi için 2 bin 500 yeni kadro: İktidar ‘vergiye’ yükleniyor

Vergi denetimleri yoğunlaşırken, çok sayıda yeni vergi başmüfettişi kadrosu oluşturuldu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.