Kütahya’da Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık Projesi Tanıtıldı

Kütahya’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler” projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) başvuru sahibi olarak yer aldığı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan projesi için program düzenlendi.

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye’de birçok sektörde işgücü temininde zorluklar yaşandığını ve yetenek açığının hızla arttığını söyledi.

Bu durumun hem iş dünyasının hem de politika yapıcıların gündeminde daha fazla yer almaya başladığını dile getiren Argat, şöyle konuştu:

“Küresel dönüşüm süreci içinde iş dünyasının doğrudan deneyimlediği bu iş gücü ve yetenek açığı sorununa yönelik çözüm içeren projeleri hayata geçirmek hayati bir önem kazanmıştır. Özellikle imalat sektöründe, kaynakçılık gibi teknik becerilere sahip ara eleman ihtiyacı giderek artıyor. Buradaki amacımız ara eleman değil aslında aranan elamanları yetiştirmek. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ‘Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler’ projemizi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Projenin SOGEP kapsamında finanse edileceğini kaydeden Argat, “Projemizin temel amacı, Kütahya’daki 18-35 yaş arası genç işsizlerimizin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve kaynakçılık alanındaki nitelikli ara eleman açığını gidermektir. Proje kapsamında, gençlerimize teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen modern kaynakçılık eğitimleri de verilecektir.” dedi.

Argat, proje ile gençlerin kalıcı beceriler kazanmasını ve kadınların da iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına proje finansmanı ZAFER Genel Sekreteri Kutlu Eser de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Related Posts

Sıfır gümrük vergisiyle 500 bin ton mısır ithalatı yapılacak

Türkiye 31 Temmuz’a kadar kullanmak şartıyla 500 bin tona kadar mısır ithalatını vergisiz yapacak.

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Vergi denetimi için 2 bin 500 yeni kadro: İktidar ‘vergiye’ yükleniyor

Vergi denetimleri yoğunlaşırken, çok sayıda yeni vergi başmüfettişi kadrosu oluşturuldu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti