Malatya’dan nisanda 23 milyon dolarlık dış satım

Sadıkoğlu: İhracatta Düşüş Yaşandı

Sadıkoğlu, son yaşanan dış ve iç piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle ihracatta olumsuzluklar yaşadıklarını belirtti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaşanan düşüşten bahseden Sadıkoğlu, “Nisan ayında Malatya’dan önceki aya göre %33, önceki yılın aynı ayına göre ise %5 düşüşle 23 milyon 178 bin dolar ihracat gerçekleştirdik.” dedi.

Dış ticaretteki belirsizlikler ve iç piyasadaki ekonomik dalgalanmaların ilimiz ekonomisini olumsuz etkilediğini vurgulayan Sadıkoğlu, “12 Nisan gecesi yaşadığımız zirai don kayısının neredeyse tamamını yok etti. Yıllık ortalama 90 bin ton kayısı ihracatı yapan Malatya’da, mevcut stoklarımızın dış pazarın talebini karşılayamayacağı endişesi var. Bu durum, ihracat rakamlarımızı olumsuz etkileyecek. Şehrimizin ihracatının düşmesi, ülke ekonomisine doğrudan yansıyacak.” şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu, üreticileri ve personeli kutlarken, hükümetten ekonominin canlanması ve dış pazardaki konumlarını korumaları için ciddi adımlar atmasını beklediklerini belirtti.

Related Posts

Fed freni çekti, belirsizlik emtia piyasalarını sarstı!

ABD Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı ve Başkan Powell’ın temkinli mesajları, emtia piyasalarında dalgalanmaya yol açtı. Ticaret müzakereleri, jeopolitik tansiyon ve arz endişeleri değerli metaller ile enerji fiyatlarını yukarı taşırken, tarım emtialarında zayıf talep baskısı hissedildi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.