Türkiye’deki şarj altyapısı hızla gelişiyor. Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda yüzde 2,4 arttı

EPDK Raporuna Göre Şarj İstasyonlarında Artış Devam Ediyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) haziran ayına ilişkin yayımladığı “Şarj Hizmeti Piyasası Aylık İstatistikleri” raporuna göre, şarj istasyonlarının toplam kurulu gücü, önceki aya göre %3,9 artarak 2 bin 285 megavata ulaştı.

Rapora göre, toplam soket sayısı da önceki aya göre %2,4 artarak 31 bin 433’e yükseldi. Bu rakam, mayıs ayında 30 bin 680 olarak kaydedilmişti.

Haziranda AC şarj soket sayısı %2 artışla 18 bin 143’e, DC şarj soket sayısı ise %3 artarak 13 bin 290’a yükseldi. Önceki ay AC şarj soket sayısı 17 bin 783 iken, DC şarj soket sayısı 12 bin 897 olarak belirlenmişti.

Ayrıca, elektrikli araç sayısı mayısta 247 bin 344 iken, haziranda %8,4 artışla 268 bin 57’ye yükseldi.

Related Posts

Hava durumu değişiklikleri, migreni neden tetikliyor?

Hava durumu tahminleri migren hastaları için sadece günlük bir bilgi değil, aynı zamanda olası bir atağın habercisi olabilir. Uzmanlar, özellikle barometrik basınç ve sıcaklık dalgalanmalarının, migreni tetikleyen mekanizmaları nasıl devreye soktuğunu inceliyor.

Meta, Apple’ın yapay zekâ uzmanlarını birer birer kaptı

Yapay zekâ alanında rekabet tüm hızıyla sürerken, Meta rakiplerini geride bırakmak için kritik hamlelerini sürdürüyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın önemli mühendislerinden Mark Lee ve Tom Gunter, Meta’nın Superintelligence Labs birimine …

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Kuantum hamlesi! Güvenli iletişimde dünya rekoru

Çin Teknoloji ve Bilim Üniversitesi (USTC) liderliğinde yürütülen uluslararası bir araştırma ekibi, kuantum iletişim teknolojisinde devrim niteliğinde bir başarıya imza attı. 833 kilometrelik fiber optik kablo üzerinden kuantum anahtar dağılımı (QKD …

Gazi Koşusu öncesi jokeylerden iddialı açıklamalar

Gazi Koşusu’na sayılı günler kala, heyecan giderek artıyor. 99’ncusu düzenlenecek yarış öncesinde jokeyler, önemli açıklamalarda bulundu.