Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlike

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Uyarısı

Milliyet.com.tr/ÖZEL Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden gıda taklitleri ve tehlikeli ürünler listesini güncelledi. Yapılan incelemelerde, pide iç harcında kanatlı eti ve sakatat, taze beyaz peynir ile kaşar peynirinde düşük yağ oranı, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında ise tohum yağı tespit edildi. En dikkat çekici durum ise karışık meyve aromalı bitki karışımlı içeceğin içinde bulunanlar oldu.

Hilelerin En Çok Yapıldığı Ürünler

Özellikle restoran ve yemek sektöründe, en sık rastlanan hileler arasında pide harcı, lahmacun harcı, kebap gibi ürünlere karıştırılan bilinmeyen içerikler bulunuyor.

Doğru ve Sağlıklı Tüketim İçin

Vatandaşların pide gibi ürünleri tüketirken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir? Sakatat, taşlık, kanatlı hayvan eti gibi karışımların insan sağlığına olası zararları nelerdir?

Uzman Görüşleri

Bu konuda görüşleri alınan Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, “Et ve et ürünlerini alırken dikkatli olmalıyız. Üreticiler maliyetleri düşürmek için yasal olmayan yollarla ürünlerde hile yapabiliyorlar. Bu durum, insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önemli Uyarılar

Tüketici olarak, restorana gittiğinizde saklı evraklara ve denetim belgelerine dikkat etmek önemlidir. Ürünleri tüketmeden önce kokusuna bakmak ve gerekli durumlarda yetkililere ihbarda bulunmak gerekmektedir.

İçeceklerdeki Tehlikeler

Bakanlık yapılan denetimlerde, içeceklerde ilaç etken maddeleri tespit etti. Bu maddelerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtildi. Tüketici, ambalajsız ve tanınmayan ürünlerden uzak durmalı ve ürünlerin üzerindeki bilgilere dikkat etmelidir.

Sağlıklı ve Güvenilir Gıda Tercihleri

Süt ve süt ürünleri ile ilgili olarak, ürünlerin içerik bilgilerine dikkat etmek önemlidir. Ürünlerin doğallığı ve güvenilirliği konusunda şüpheler oluşmamalıdır. Ambalajsız ürünlerin sağlık açısından risk oluşturabileceği ifade edildi.

Related Posts

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Vergi denetimi için 2 bin 500 yeni kadro: İktidar ‘vergiye’ yükleniyor

Vergi denetimleri yoğunlaşırken, çok sayıda yeni vergi başmüfettişi kadrosu oluşturuldu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …