Japonya’nın ilk “Türk çayı demleme ustası” Yumika Arita, Rize’de çay demledi

Türk Çayı Demleme Ustası Japonya’da Yarışmayı Kazandı

Türk çayının marka bilinirliğini artırmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında, Japonya’da düzenlenen çay demleme yarışmasında bir ilk yaşandı. Japonya’da düzenlenen yarışmada “Türk çayı demleme ustası” seçilen Yumika Arita, Rize’de çay demleme becerisini sergileyerek katılımcılara Türk çayı ikramında bulundu.

Türk Çayı Tanıtım Projesi Japonya’da Yankı Buldu

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüğü Turquality Tanıtım Projesi kapsamında gerçekleşen çay demleme yarışması, 11-13 Aralık 2024 tarihlerinde Japonya’da düzenlendi. Yarışmada dereceye giren katılımcılar, Rize’ye davet edildi.

Yarışmanın galibi olan Yumika Arita, Rize Çay Çarşısı’nda gerçekleşen etkinlikte Türk çayı demlemeyi ustalıkla sergileyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Şaban Turgut, Rize’nin çayın başkenti olduğunu belirterek, “Çay bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Yurt dışı pazarlarında çayımızı daha etkin bir şekilde tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Proje Müdürü Zafer Ertem ise Japonya’daki çay demleme yarışmasına katılanları Rize’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Rize Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder ise Japonya’daki etkinlikte jüri üyeliği yaparak Türk çayı ve çay kültürü hakkında bilgi verdi. Önder, “Türk çay sektörünün Japonya’da önemli bir pazar bulacağını düşünüyoruz. Japonya’da çay kültürümüz ve özel bardaklarımızla beğeni toplayacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Japonlar Türk Çayını Çok Sevecek”

Türk çayı demleme ustası Yumika Arita, Japonya’da çayın sevildiğini ve Türk çayına ilgi duyulduğunu belirtti. Türkiye’nin dünyada en çok çay tüketen ülke olması karşısında şaşırdığını ifade eden Arita, Türk çayı kültürünü çok değerli bulduğunu ve Japonların da Türk çayını seveceğine inandığını söyledi.

Arita Rize’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve çay bahçelerini ziyaret etmek için burada birkaç gün geçireceğini açıkladı.

Arita, çayın doğru demlenme sürecini anlatırken, “İyi bir Türk çayı demlemek için öncelikle kalpten dilemek gerekiyor. Demleme sıcaklığı da önemli bir faktördür. Çayı demlerken suyun sıcaklığının 85-90 derecelerde olması gerektiğini ve demlendikten sonra 15 dakika beklemesi gerektiğini unutmamalıyız.” dedi.

(AA)

Related Posts

FETÖ’ye yönelik sınav usulsüzlüğü soruşturmasında 11 gözaltı kararı

FETÖ’ye yönelik sınav usulsüzlüğü soruşturmasında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

ECZACILAR GÜNÜ NE ZAMAN? 14 Mayıs mı, 25 Eylül mü?

Ecazılar Günü mesajları 14 Mayıs tarihi yaklaşırken gündeme geldi. Eczacılar Günü, eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekmek ve bu alanda çalışan profesyonelleri onurlandırmak için dünya genelinde farklı tarihlerde kutlanır. Eczacılar Günü mesajı 2025 yılında bu anlamlı günü kutlamak isteyen kişilerce paylaşıyor. Eczacılar Günü 14 Mayıs mı 25 Eylül mü? sorusu da kafa karışıklığı yaşayan kişiler tarafından merak ediliyor. Bu özel gün, eczacıların hasta bakımındaki rollerini, ilaçların güvenli ve etkili kullanımında oynadıkları hayati rolü ve sağlık danışmanı olarak topluma verdikleri değeri öne çıkarır. İşte Eczacılar Günü mesajları ve sözleri 2025

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu’dan “Spotify” açıklaması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu’dan “Spotify” açıklaması

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Bakan Tekin, öğrencilerle bisiklet etkinliğinde buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulda öğrencilere yönelik çeşitli eğitim etkinliklerine katıldı ve öğretmenlerle sohbet etti.

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.